Join the project

Collection
Sønderjyske Arkivalier
Record creator Landsarkivet for Sønderjylland Forskelligt
Record Series Mindeblade for faldne
Content P -
(Alle billeder i serien):
Korrekturlæst
Den faldne
Amt Tønder
Sogn Hjerpsted
By eller kommune Hjerpsted
Efternavn Petersen
Fornavn(e) Christian
Fødselsdato (dd-mm-åååå) 1891-04-16
Fødested Hjerpsted
De andre oplysninger fra mindebladets forside
Stilling/erhverv før krigen Tjenestekarl
Opholdssted før krigen Koldby
Levnedsskildring
Levnedsskildring
Denne vor kære Søn Christian Petersen blev Indkalt som Soldat i Efteraaret1912. Og har saaledes været med siden Krigens Begyndelse, han kom strax til Belgien. Og hvad med i flere haarde Kampe, Men vor Herre bevarede Ham denne gang i mange Farer som han var Udsat for.
Senere hen kom han til at kjøre med en Proviant Vogn som han var ved i længere Tid, hvor han havde det Temmelig godt, til først i Sebtember 1917. Han kom da Hjem paa en 3 Ugers Orlov, men skulde da atter afsted til Fronten, hvor han Ankom den 3 October, og kom i Skyttegravene ved Arras hvor han faldt d 15 October. Ramt af en Gas-Bombe.
Det er jo en stor Sorrig for os sine Forældre, som ogsaa for sine Sødskende, thi han var os en kær Søn, og en god Broder. Særlig haardt var det for sine 2 Brødre, som selv laa i Felten og var haardt med, hvoraf den Ene har været haart Saaret.
Han var meget Afholt af sine Kammerater. Som han ogsaa har været paa sine Pladser, hvor han har tjent, som dreng og som Karl, han havde ikke mange Pladser. Og flyttede han var det fra den Ene Nabo til den anden, som gav han det bedste Skudsmaal. Han vil længe blive Savnet af alle i sin Hjemstavn. Og især af os sine Forældre og sine Søskende.

Velsignet være hans Minde
sin Fader Mathias Petersen
Bilag/breve